HOTĂRÎRE

privind adoptarea Declarației Parlamentului Republicii Moldova

_________________________________________________________

În temeiul art.121 din Regulamentul Parlamentului,

Parlamentul adoptă prezenta hotărâre:

Articolul 1 – Se adoptă Declarația Parlamentului Republica Moldova (se anexează).

Articolul  2. – Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.

PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI

ZINAIDA GRECEANÎI

          Chișinău, 9 iunie 2019.

Nr.14

DECLARAȚIA

Parlamentului Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare antipopulară, care a pierdut încrederea atât din partea cetăţenilor Republicii Moldova, cât şi din partea comunităţii internaţionale şi, în loc să cedeze paşnic şi democratic puterea, a decis să meargă pe calea destabilizării şi escaladării violenţelor.

Venim cu un apel către toți angajații instituțiilor de stat și structurilor de forță cu îndemnul de a nu executa instrucțiunile ilegale și ordinele uzurpatorilor, să treacă de partea poporului și a puterii legitime – Parlamentul, Președintele și Guvernul.

Parlamentul Republicii Moldova, ales în cadrul scrutinului din 24 februarie 2019, declară în afara legii Guvernul precedent Filip și îi cere Partidului Democrat să îndepărteze mercenarii din instituțiile statului.

Solicităm tuturor cetățenilor țării să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente și ilegale organizate de Plahotniuc și de agresorii săi.

Contăm pe înțelepciunea celor vizați, că nu vor duce țara în abisul confruntării civile.

Constatam ca hotărârile Curții Constituționale, luate începând cu 7 iunie 2019, poartă caracter arbitrar și neconstituțional, fiind dictate de o minoritate politică. Ne vom adresa instituțiilor internaționale, inclusiv la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite pentru a raporta acest abuz.