Duminica, 22 iulie, la Criuleni a fost constituită celula locale de rezistență ACUM! La eveniment au participat liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, doamna Maia SANDU, fostul ambasador în SUA, domnul Igor MUNTEANU, oameni din toate localitățile raionului Criuleni. Participanții și-au dat întâlnire la bustul lui Mihai Eminescu din Criuleni și au pornit în marș spre Consiliul Raional.

Pe parcursul marșului, participanții au îndemnat oamenii să se alăture mișcării și au scandat “Criuleni, schimbare, Plaha la-nchisoare”, “Jos Mafia”, “Jos Dictatura”. Și președintele raionului, Veaceslav BURLACU, micul Plahotniuc de Criuleni a fost luat în seamă de participanți, pe o pancartă fiind inscripționat mesajul “Burlacu’ adună semnături cu sacu’”. Inscripția face referință la înregistrarea în care acesta solicita semnături de la colegii organizației teritoriale PD pentru a oficializa banii partidului.

Odată ajunși în fața Consiliului Raional Criuleni, participanții au declarat această instituție una captivă PD și au îndemnat funcționarii publici dar și oamenii din raion să se elibereze de fricile personale și să aibă curaj în a lupta împotriva dictaturii.

Tot în fața consiliului, doamna Vera CASTRAVEȚ, originară din raionul Criuleni, a dat citire declarației de constituire a celulei locale a Mișcării de Rezistență ACUM!

Marșul a continuat pe străzile centrale ale orașului.