Blocul ACUM constată cu regret că reprezentanții PSRM nu au venit azi la discuții privind agenda de dezoligarhizare a țării. Deși ACUM a demonstrat de mai multe ori deschidere față de subiectele potențial comune pentru cele două formațiuni, care se referă în special la eliberarea statului din captivitatea oligarhică și care țin de agenda socială, PSRM continuă să insiste pe subiecte care provoacă divergențe și deturnează atenția publică de la cel mai important lucru pe care și-l doresc cetățenii – eliberarea statului de sub controlul lui Plahotniuc.

Blocul ACUM este unicul garant pentru implementarea inițiativelor de dezoligarhizare, motiv pentru care continuă să pledeze pentru funcția de președinte al Parlamentului, funcție la care va renunța o dată ce aceste legi și inițiative vor fi votate și vor intra în vigoare.

Îndemnăm PSRM să își reconsidere poziția, să opteze pentru rezolvarea acestui impas politic și să contribuie la formarea organelor de lucru ale Parlamentului Republicii Moldova, singura instituție legitimă a statului, care se mai poate opune dictaturii și oligarhiei. Fiecare zi de întârziere a activității legislativului ne aduce mai aproape de anticipate.

Leave a Reply