Igor Munteanu

Circumscripția 15 – Călărași

Vom scoate Moldova din sărăcie prin eforturi comune, decizii morale și abordări profesioniste.

Votează ACUM pentru Igor Munteanu!

Contactați-mă și echipa mea va veni ACUM la Dvs:

Telefon: 078 742 500   SAU   Facebook

Angajament față de cetățeni

Anul nașterii: 1965

Locul Nașterii: Costuleni, Ungheni

Vezi CV Candidat
Activitate profesională
 • Fondator și director executiv IDIS Viitorul (la moment suspendat din funcție)
 • Ex-Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite
Studii
 • Licență în Comunicare și Jurnalism, Universitatea de Stat din Moldova, 1989
 • Masterat în Analiză politică și administrare, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative, 1992
 • Doctorat in Drept Civil, ULIM, 2002
Trei lucruri importante despre Igor Munteanu
 • M-am născut la Costuleni, Ungheni, pe malul Prutului. Experiența mea în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în SUA m-a învățat ce înseamnă dragostea pentru țară și pentru oamenii de acasă.
 • Am lucrat peste 20 de ani în societatea civilă, conducând unul dintre cele mai respectate centre analitice din țară – IDIS Viitorul. Alături de colegii mei, am participat la scrierea rapoartelor de țară, monitorizarea și evaluarea politicilor guvernamentale și redactarea proiectelor de legi.
 • Cred în puterea educației și am certitudinea că bunăstarea și inteligența pot face lumea mai bună și societatea noastră mai dreaptă. Acum este timpul pentru a face din aceste valori un instrument pentru schimbare și dezvoltare.
Trei soluții pentru circumscripție
 1. Locuri de muncă în agricultură. Voi lupta pentru creșterea bunăstării oamenilor de la țară prin garantarea de subvenții care să ajungă la producător, prin atragerea de fonduri pentru dezvoltarea durabilă a afacerilor mici în agricultură și ecoturism, dar și prin distrugerea monopolurilor.
 2. Condiții bune de viață. Voi susține conectarea tuturor localităților rurale la rețele de apă potabilă, sisteme de canalizare și servicii de locuire modernă, voi apăra dreptul tuturor gospodăriilor de a avea acces la gaz, la drumuri locale și la trasee de transport modern, cum este și reluarea reabilitării drumului național R1 Chișinău – Călărași – Ungheni – Iași – Târgu Mureș
 3. Fonduri europene pentru oamenii de afaceri. Voi fi avocatul antreprenoriatului local, atrăgând finanțări europene pentru dezvoltarea de micro-ferme moderne, specializate în produse organice, sucuri și fructe sănătoase, plante și legume ecologice. Voi susține extinderea și specializarea de capacități agricole conform standardelor europene.