Liliana Nicolaescu-Onofrei

Circ. 31 – Chișinău Ciocana-Râșcani

Mulți prieteni și colegi de școală și de facultate, multe rude de-ale mele sunt departe de casă. Am fost și eu departe. ACUM sunt aici. Cred că împreună cu oamenii buni putem schimba lucrurile în bine. Cred în forța exemplului personal.

Votează ACUM pentru Liliana Nicolaescu-Onofrei!

Contactați-mă și echipa mea va veni ACUM la Dvs:

Telefon: 060 416 563   SAU   Facebook

Angajament față de cetățeni

Anul nașterii: 1968

Locul Nașterii: s. Lozova, r. Strășeni

Vezi CV Candidat
Activitate profesională
 • Vicepreședinte PAS
 • Viceministru al Educației, 2013-2015
 • Consilier al Ministrului Educației, 2012 –2013
 • Expert independent în educație, 2016-prezent
 • Director executiv, formator Centrul Educațional Pro-Didactica, 1998 – 2010
 • Director program, Fundația Soros Moldova, 1996-1998
Studii
 • Cursul “Evaluarea programelor educaționale internaționale”, Teachers College, Universitatea Columbia, New York SUA, 2002
 • Studii Superioare (echivalent Masterat), specializarea Limba și Literatura Română, Universitatea de Stat 1985-1990
Trei lucruri importante despre Liliana Nicolaescu-Onofrei
 • Prima experiență de implicare civică din viața mea a fost în 1988. Am participat la prima pichetare studențească împotriva tezelor Partidului Comunist. De atunci și până ACUM, nu am stat deoparte. Pentru a onora trecutul onest al părinților mei, pentru viitorul nepoților mei, e de datoria mea să fac tot ce pot în prezent.
 • Timp de 12 ani, la Centrul Educațional Pro Didactica am făcut programe la care au participat sute și mii de cadre didactice. Și în activitatea mea de expert internațional, și în cea de la Ministerul Educației, și în cea de ACUM, mi-am propus să creez lucruri de valoare pentru alți oameni.
 • În copilărie, am cântat în corul școlii. Aceasta a fost prima experiență din care am învățat ce înseamnă unirea pentru un scop comun. Pentru a ajunge la armonie, trebuie să-i auzi pe ceilalți, să nu le acoperi vocile, dar și să nu-ți pierzi propria voce. Oricât de diferiți am fi, împreună vom învinge!
Trei soluții pentru circumscripție
 1. Transport public de calitate. Voi munci pentru implementarea unui Program Național de Modernizare a Transportului Public, inclusiv prin atragerea fondurilor europene. Vom putea călători confortabil și fără întârzieri, iar statul va economisi milioane de lei din contul reducerii ambuteiajelor.
 2. Condiții bune de trai și spații publice amenajate. Voi munci pentru micșorarea tarifelor la serviciile comunale și inițierea proiectelor de reabilitare a blocurilor și curților. Vom stopa construcțiile ilegale care ne distrug parcurile și zonele de odihnă. Spațiile publice vor fi protejate și amenajate adecvat, devenind un mediu prietenos pentru vârstnici, adulți, tineri și copii.
 3. Educație de calitate pentru fiecare copil. Voi munci pentru suficiente locuri în grădinițe, pentru ca instituțiile de învățământ din municipiu să treacă la autogestiune financiară, asigurând condiții mai bune de studii și de muncă pentru elevi și profesori. Voi lupta pentru mărirea bugetului destinat educației, astfel încât părinților să nu li se mai ceară bani pentru cheltuieli pe care trebuie să le acopere statul.