Octavian Țîcu

Circumscripția 16 – Ungheni

Am o mândrie aparte pentru locul în care m-am născut și cred cu adevărat că pot face ca Ungheni să devină poarta țării spre Uniunea Europeană.

Votează ACUM pentru Octavian Țîcu!

Contactați-mă și echipa mea va veni ACUM la Dvs:

Telefon: 068 098 894   SAU   Facebook

Angajament față de cetățeni

Anul nașterii: 1972

Locul Nașterii: Costuleni, Ungheni

Vezi CV Candidat
Activitate profesională
 • Cercetător-coordonator, Institutul de Istorie, Academia de Ştiinţe a Moldovei
 • Conferenţiar Universitar, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea de Stat din Moldova
 • Ex-ministru al Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, 2013
 • De 7 ori campion național la Box în Republica Moldova
Studii
 • Studii de doctorat, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, 1994-2000
 • Licență în Istorie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, 1989-1994
Trei lucruri importante despre Octavian Țîcu
 • Sunt din satul Costuleni, un om al acestui pământ. La Ungheni am învățat și m-am antrenat, de aici am pornit și am devenit primul boxer moldovean și primul unghenean calificat vreodată la Jocurile Olimpice. Aici îmi trăiesc părinții și prietenii, neamurile și profesorii, vă cunosc și mă cunoașteți.
 • Am fost profesor universitar în șapte țări ale lumii, sunt autor a zece cărți publicate în România, Germania, SUA și Marea Britanie, despre mecanismele de dezvoltare ale umanității, sistemele politice și actul de guvernare. În calitate de Ministru al Tineretului și Sportului am început lupta cu corupția din sistem și am inițiat politici de reformare a domeniului.
 • Moldova are o șansă datorită tinerilor acestei țări. M-am antrenat împreună cu ei, i-am cunoscut ca profesor la universitate, i-am descoperit ca ministru – cred foarte mult în potențialul lor și în capacitatea lor de a schimba lucrurile.
Trei soluții pentru circumscripții
 1. Ordine și curățenie. Voi munci pentru modernizarea sistemului de apeduct și canalizare al orașului Ungheni și al satelor din raion. Voi munci pentru localități curate și administrate corect și pentru a asigura iluminarea satelor
 2. Locuri de muncă acasă. Voi munci pentru creșterea oportunităților de angajare în loclitatea ta și pentru protejarea producătorilor agricoli locali.
 3. Ungheni – oraș universitar. Orașul Ungheni are toate resursele și capacitatea de a deveni un centru universitar. Voi depune eforturi pentru deschiderea unei filiale a universității din Iași. Vom reuși să menținem acasă tinerii, oferindu-le burse și diplome europene, vom crea locuri de muncă și vom aduce prestigiu național și internațional regiunii noastre