Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA, PLDM, membri importanți ai societății civile, precum Octavian Țîcu, Igor Munteanu, Arcadie Barbăroșie, Vlad Kulminski, Nata Albot, Oazu Nantoi, au anunțat, pe 27 iunie, lansarea Mișcării de Rezistență ACUM.

Îndemnăm toți oamenii de bună credință să se alăture Mișcării de Rezistență ACUM, să ne apărăm drepturile, libertatea și democrația!

Revendicările mișcării

Validarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de primar din Chișinău!

Anularea sistemului mixt și revenirea la sistemul proporțional de vot!

Tragerea la răspundere penală a judecătorilor care ne-au anulat votul!

Harta rezistenței

Tot mai multă lume se alătură Mișcării de Rezistență ACUM! Împreună, putem pune capăt dictaturii lui Plahotniuc. Îndemnăm toți oamenii de bună credință se alăture Mișcării să ne apărăm drepturile, libertatea și democrația!

FII MEMBRU
Ungheni
Criuleni
Nisporeni
Hâncești
Călărași
Ialoveni
Chișinău
Soroca

Pilonii regimului

Lucrătorii holdingului

Canalele lui Plahotniuc, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3, pe lângă nenumărate posturi de radio și platforme web, care manipulează, distorsionează și mint cetățenii funcționează datorită oamenilor care sunt nevoiți să lucreze acolo. Înțelegem presiunile la care sunt supuși, dar îi îndemnăm să aibă curaj, să-și dea demisia și să promoveze adevărul, nu interesele dictatorului!

Micii Plahotniuci

Regimul funcționează pentru că un grup de oameni îndeplinesc indicațiile abuzive ale lui Plahotniuc. Regimul a exportat corupția și ignoranța dincolo de capitală. În fiecare raion al țării, regimul are mici plahotniuci, în fruntea cărora, de obicei, este președintele de raion, care promovează insistent practicile partidului: coruperea funcționarilor publici, amenințarea cetățenilor, colectarea semnăturilor pentru donații false și cereri de partid.

Deputații

Partidul Democrat, care la ultimele alegeri a obținut 15%, și-a cumpărat o majoritate confortabilă în parlament. Parlamentul s-a transformat într-o mașinărie de vot pentru Plahotniuc. În afară de câteva “staruri”, deputații care ridică mâna pentru orice proiect legislativ sunt anonimi. Noi vrem să-i facem publici! Poporul trebuie să-i cunoască!

Conducerea poliției

Regimul a transformat structurile de forță în garda de corp personală a lui Plahotniuc. Cu toate acestea, în poliție muncesc mulți oameni cinstiți, care iubesc Republica Moldova și sunt prizonierii acestei dictaturi. Vrem să le transmitem mesajul că noi nu suntem în luptă cu ei, ci împreună, cu toții, ne dorim să trăim într-o țară liberă și prosperă!