Dan Perciun

Circumscripția 30 - Chișinău Ciocana

Este în puterile noastre să construim o țară în care oamenii se pot bucura de viață!

Votează ACUM pentru Dan Perciun!

Contactați-mă și echipa mea va veni ACUM la Dvs:

Telefon: 078 846 556    SAU   Facebook

Angajament față de cetățeni

Anul nașterii: 1991

Locul Nașterii: Chișinău, Republica Moldova

Vezi CV Candidat
Activitate profesională
 • Vicepreședinte PAS, Președinte PAS Youth
 • Manager de proiect, analist senior, Civitta (consultanță pentru sectorul public și privat), 2016 – prezent
 • Șef direcție e-Transformare, Ministerul Educației, 2014 – 2015
 • A devenit șef de direcție la doar 23 de ani.
 • A atras proiecte la Minister de peste 300.000 de euro. A reușit să coordoneze elaborarea standardelor de competență digitală pentru elevi și cadrele didactice.
Studii
 • Licență în politologie, psihologie și sociologie, Universitatea Cambridge, Marea Britanie, 2011-2014
 • Diplomă de Bacalaureat, Tonbridge School, Marea Britanie, 2008-2010
Trei lucruri importante despre Dan Perciun
 • M-am născut în 1991 în Chișinău, într-o familie de medici. Am absolvit Universitatea Cambridge din Marea Britanie, însă am decis să revin în Moldova și să contribui la dezvoltarea țării.
 • În calitate de șef de direcție la Ministerul Educației în echipa Maiei Sandu, am învățat ce înseamnă serviciul public și m-am convins că atunci când oamenii potriviți sunt la locul potrivit totul este posibil, că statul poate lucra pentru oameni.
 • Întotdeauna am muncit și m-am implicat. Am fost de 4 ori vicecampion al Moldovei la șah. Mi-am dedicat timpul liber voluntariatului și proiectelor pentru tineri, iar din 2015 – Partidului Acțiune și Solidaritate.
Trei soluții pentru circumscripție
 1. Transport public de calitate. Autobuzele și troleibuzele sunt învechite, supraaglomerate și întârzie cu regularitate. Voi munci pentru implementarea unui Program Național de Modernizare a Transportului Public, inclusiv prin atragerea fondurilor europene. Cetățenii vor călători confortabil și fără întârzieri, iar statul va economisi milioane din contul reducerii ambuteiajelor.
 2. Curți și blocuri amenajate. Prea multe curți și blocuri sunt murdare, cufundate în întuneric, cu drumuri proaste și fără terenuri de joacă pentru copii. Voi sprijini asociațiile de locatari și proiectele de termoizolare a blocurilor. Cheltuielile pentru serviciile comunale vor scădea, iar curțile și blocurile vor fi curate și amenajate.
 3. Educație de calitate pentru fiecare copil. Avem prea puține locuri în grădinițe, iar școlile deseori nu au resurse pentru cele mai elementare necesități. Voi insista ca școlile din municipiu să treacă la autogestiune financiară și voi lupta pentru mărirea bugetului pentru educație. Salariile profesorilor și educatorilor vor crește treptat, iar părinții nu vor mai fi puși în situația să achite anual mii de lei în plu