Igor Grosu

Circumscripția 20 – Strășeni

Cred în cetățenii noștri. Cred în țara noastră și vreau să trăiesc alături de copii și familie acolo unde m-am născut.

Votează ACUM pentru Igor Grosu!

Contactați-mă și echipa mea va veni ACUM la Dvs:

Telefon: 069 109 405   SAU   Facebook

Angajament față de cetățeni

Anul nașterii: 1972

Locul Nașterii: s. Adrusul de Sus, Cahul

Activitate profesională
 • Secretar General PAS, prezent
 • Viceministru al Educației, 2012-2015
 • Consilier principal de stat in educație, știință, sănătate și probleme sociale, Cabinetul Prim-ministrului Republicii Moldova, 2015
 • Expert în politici publice, KAS, 2016-2018
 • Expert în cadrul proiectelor de asistența tehnică UNDP pentru Ministerul Economiei și Comerțului, conducător al secretariatului Consiliului pentru Participare, 2004-2009
Studii
 • Licențiat în Istorie, Universitatea de Stat din Moldova
Trei lucruri importante despre Igor Grosu
 • Am crescut la țară, cunosc problemele oamenilor din sate, căci sunt și problemele familiei mele. Mama a fost soră medicală, iar tata – profesor, de la ei am învățat cinstea și responsabilitatea. Vreau să-mi cresc cei 3 copii acasă, alături de soția mea.
 • După absolvirea Facultății de Istorie, am activat în cadrul mai multor organizații neguvernamentale și proiecte internaționale, precum Amnesty International sau Consiliul Tineretului. Fiind viceministru al educației în echipa Maiei Sandu, am învățat că o echipă puternică și integră poate aduce schimbări reale spre bine.
 • În toată activitatea mea m-am ghidat de dorința de a face lucruri bune în folosul comunității, pentru copii și tineri și pentru o țară de care să fim mândri. Cred cu tărie că doar într-un stat democratic, prin muncă și cumsecădenie, putem deveni o societate prosperă.
Trei soluții pentru circumscripție
 1. Locuri de muncă acasă. Voi munci pentru a opri hărțuirea antreprenorilor din sate și orașe și a aduce mai multe companii străine în Strășeni. Aceasta va duce la crearea mai multor locuri de muncă bine plătite în localitățile noastre.
 2. Apă curată și canalizare în localitățile noastre. Voi munci pentru crearea apeductelor, a sistemelor de canalizare și a unei stații moderne de epurare, din fonduri europene. Oamenii se vor bucura de apă curată, canalizare și prețuri mai reduse la aceste servici
 3. Drumuri și poduri sigure. Voi duce la bun sfârșit construcția podului suspendat din mun. Strășeni, folosit de mii de persoane din Strașeni și din alte raioane. La fel, voi soluționa problema drumului de sub podul de cale ferată de la Strășeni, care de câteva ori pe an ajunge să fie inundat și să pună în pericol viețile oamenilor.